Skip to main content

Det talte hudlægerne om på årets store kongres

Dermatologisk Tidsskrift dækkede den europæiske dermatologi kongres, EADV, i Berlin i oktober, hvor der var flere interessante nyheder og studier, herunder om nyeste behandling af atopisk eksem.

Du kan gå ind og læse de nyheder, som eksperterne har fået fra kongressen, på Dermatologisk Tidsskrift. Her kan du blandt andet læse oversigtsartiklen med de største nyheder, som måske også får betydning for danske patienter: Highlights blandt de mange spændende studier fra EADV

Vi har her valgt tre eksempler på væsentlige nyheder.

Banebrydende behandling for atopisk eksem

Behandling med nemolizumab har vist banebrydende resultater for atopisk eksem fra moderat til svær grad. Lægemidlet giver en hurtig forbedring af hudlæsioner og kløe og reducerer søvnforstyrrelser og er en sikker behandling.

Læs mere  her

Risikoprofil afgør om JAK-hæmmere kan bruges

Et dansk studie kortlægger, at det er sikkert at behandle over halvdelen af patienter med atopisk eksem med JAK-hæmmere.

I dag er anbefalingen fra Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) at behandling med JAK-hæmmere til patienter med atopisk eksem ikke bør benyttes som førstevalgsbehandling til patienter over 65 år, rygere og patienter med øget risiko for kræft eller hjerte-kar-sygdomme. Men i et nyt dansk registerstudie har man forsøgt at understøtte den anbefaling ved at undersøge forekomsten af risikofaktorer og tegne et mere nuanceret billede af patienternes risikoprofil.

 “Hovedkonklusionen er, at risikofaktorerne egentlig er hyppige, og ikke overraskende fandt vi, at jo ældre man er, jo flere risikofaktorer har man. Det er halvdelen af patienterne, der har en eller anden risikofaktor, men hvis man kigger på risikoprofilerne, er det stadig over halvdelen, som vi mener, kan starte behandling med JAK-hæmmere, uden at man skal være bekymret. Det vil sige dem, der har en favorabel risikoprofil,” siger Ida Vittrup til Dermatologisk Tidsskrift

Måske kan din hjerne hjælpe mod kløen

Oplevelsen af kløe er ikke bare en fast størrelse. Din hjerne og nervesystemet betyder rigtig meget for, hvordan kløe påvirker dit liv. Det var blandt den nye viden som den danske overlæge Jesper Elberling fik med sig hjem fra EADV.

Læs her på Dermatologisk Tidsskrift